Treće izdanje Street Food Festa je iza nas – 2022
Treće izdanje Street Food Festa je iza nas. Tri dana programa protekla su u znaku vrhunske klope i dobre zabave. Kao i na prva dva izdanja festivala imali smo glasanje za najboljeg izlagača kojeg ste birali Vi draga publiko i nagradu Chef’s Choice, gdje su izlagači ocjenjivali međusobno jedni druge.
Pobjednik trećeg izdanja Street Food Festa je ekipa vrhunskih programera, ali rekli bismo još boljih kuhara okupljeni pod nazivom Von Herzog. Jela koja su iskodirala pobjedu su: Pork Ribs, Smash burgeri i Pulled pork.
Nagradu Chef’s Choice osvojio je Restoran Domano / Hotel Park sa svojim jelom Lubin na rižinom papiru.
Nagrada za treće mjesto otišla je na Blidinje, točnije u Hajdučku republiku Mijata Tomića, u nadaleko poznati restoran Hajdučke Vrleti. Drugo mjesto pripalo je simpatičnim momcima iz dubrovačkog Food Bara Guloso koji su oduševili svojim burgerima.
Nagrada 𝗖𝗵𝗲𝗳’𝘀 𝗰𝗵𝗼𝗶𝗰𝗲, koju su birali glavni chefovi svih izlagača, otišla je u ruke Restorana Domano. U to ime, razgovarali smo s chefom 𝗕𝗼𝘇̌𝗼𝗺 𝗖́𝗼𝗿𝗶𝗰́𝗲𝗺:
“Ovaj festival je za mene i cijelu ekipu Restorana Domano / Hotel Park nešto posebno, jer najteže je kuhati pred domaćom publikom. Htjeli smo napraviti nešto novo, drugačije, na što naša publika nije navikla, kao riblji burek s grčkim jogurtom i lubin na rižinom papiru. Mogu slobodno reći da su to jela kojih se ne bi posramili ni najbolji svjetski restorani i kao takva su bili nepoznanica za našu publiku, ali nadam se kako smo napravili dobru pripremu i educirali publiku te da će već s idućim izdanjem festivala fine dining i moderna kuhinja biti nešto što je poznato i prihvaćeno. Za mene, kao i cijeli moj team nagrada Chef’s choice je najbolja nagrada koju smo mogli dobiti – jer se radi o nagradi iz struke, gdje je 7 vrhunskih chefova ocijenilo naše jelo najbolje s ocjenom 10 te im ovim putem zahvaljujemo, kao i cijelom teamu Hotela Park, bez kojeg ovo sve ne bi bilo izvedivo.
Razgovarali smo također s “vođom” ekipe Von Herzog – 𝗝𝗼𝘀𝗶𝗽𝗼𝗺 𝗞𝗿𝗶𝘀̌𝘁𝗼𝗺: “Nakon 2 godine degustiranja ove godine smo sudjelovali kao izlagači na najvećem regionalnom Street Food festivalu, na što smo jako ponosni. Ovom prilikom bih se osobno u svoje ime te u ime cijele von Herzog ekipe zahvalio organizatorima, koji su nas pozvali da sudjelujemo na festivalu i na taj način barem malo doprinesemo već ionako kvalitetnom sadržaju (iz godine u godinu sve boljem). Na svom prvom nastupu publici smo se predstavili sa menijem od nekoliko jela mesnog tipa (𝟭𝟬𝟬% 𝘃𝗲𝗴𝗮𝗻 𝗳𝗿𝗲𝗲 :D): smash burgerima, svinjskim rebarcima i popularnom “trganom” svinjetinom (tzv Pulled pork). Moram osobno priznati da je ovo za nas bio veliki izazov pogotovo jer smo koristili “custom offset” smoker na kojem do sada nismo imali prilike raditi. Samim tim pritisak je bio još veći, pogotovo ako znamo kakva su nas imena i “konkurencija” čekali na festivalu. Meso je trebalo dimiti 10 sati u komadu nakon čega smo dolazili u kućicu tako da je cijeli proces trajao doslovno cijeli dan. Bilo je naporno, ali uvijek iza napornog rada vreba i uspjeh što se nama i dogodilo. Naime, prema glasovima publike ocjenjeni smo kao 𝗻𝗮𝗷𝗯𝗼𝗹𝗷𝗶 𝗶𝘇𝗹𝗮𝗴𝗮𝗰̌ 𝗻𝗮 𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹𝘂 što je fenomenalan uspjeh za nas, pogotovo iz perspektive da se mi kuhanjem ne bavimo profesionalno već iz hobija. Zahvalio bih se još jednom ljudima koji su nas prepoznali i podržali, zbog njih ovo i radimo. Naravno, kao što svim lijepim stvarima brzo dođe kraj tako je i festival proletio u hipu. Vraćamo se svojim svakodnevnim obavezama i iskreno se nadamo da ćemo nastupiti i sljedeće godine s puno novih ideja i dobrih okusa.”